TALUMINKA


ZELENA – transformacija  / prihodnost

 

Taluminka je izdelana iz 100-odstotnega recikliranega aluminija – aluminija ob koncu njegove življenjske dobe, ki smo mu v Talumu v sodelovanju z našimi partnerji omogočili nov življenjski cikel in namembnost.

 

Aluminij = zelena kovina prihodnosti

Aluminij je kot trajen, lahek in neskončno reciklabilen material pomemben pri prehodu k ogljični nevtralnosti. S ponovno uporabo aluminija ob koncu njegove življenjske dobe (PCR material) v izdelkih za pakirno, transportno in gradbeno industrijo zagotavljamo vse trajnostne komponente tega materiala – 3R (reduce – recyle – reuse). Krožno gospodarjenje, neskončna reciklabilnost brez izgube pozitivnih lastnosti materiala ter druge prednosti uvrščajo to kovino med zelene in okolju prijazne materiale.

 

Aluminij = kreativen

Ustvarjalnost in inovativnost nas vodita pri razvoju in uvajanju novih tehnologij in procesov. Razvoj naprednih aluminijevih zlitin iz reciklažnega aluminija in postopkov za izdelavo izdelkov iz njega je odraz naše visoke stopnje inovativnosti ter ustvarjalnosti naših zaposlenih. Inovativnost je del nas in našega vsakodnevnega dela, z ustvarjalnostjo pa rešujemo izzive in reciklažnemu aluminiju dajemo novo namembnost.

Aluminij = pameten

V proces zbiranja, obdelave in predelave reciklažnega aluminija vključujemo vse elemente industrije 4.0 in komponente pametnih tovarn. Poznamo strukturo ter lastnosti aluminija in aluminijevih zlitin, ki jih odkrivamo z naprednimi preiskovalnimi metodami. Sledimo vsakemu predelanemu kilogramu aluminija in vemo, kdaj, na kakšen način ter s kakšnimi lastnostmi je bil proizveden. Z vpeljevanjem naprednih tehnologij in orodij se preoblikujemo v pametno tovarno z visoko stopnjo avtomatizacije, robotizacije in digitalizacije procesov.

TALUMINKA naj bo vaš opomnik, da boste vsak dan spili dovolj vode.

Pomembno je, da pijemo vsako uro. Tudi če niste žejni, se potrudite narediti vsaj nekaj požirkov. Vsesplošno pravilo je, da naj bi na dan popili od 2 do 3 litre vode.

Pred prvo uporabo Taluminko dobro oplaknite s toplo vodo in detergentom za umivanje posode, temeljito jo sperite in odcedite. Kadar Taluminke ne uporabljate, naj bo prazna in odprta. Taluminko umivamo ročno. Ustreznost uporabe Taluminke za vodo je potrdil Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, pod evidenčno oznako 2131b-21/87905-21/85265. 

ZGODBA O TALUMINKI