Proizvodnja rondelic je naročniška in obsega tri tipe proizvodov:
- rondice za embalažno panogo,
- rondice za tehnične dele,
- rondele, ki se vgrajujejo v dna nerjavne posode za kuhanje.


Rondice so polizdelek, namenjen protismernemu iztiskovanju. Naši kupci jih uporabljajo za izdelavo tub in doz v farmacevtski, živilski, kozmetični in kemični panogi. Z razvojem in rastjo obsega poslovanja pa smo uspešno vstopili tudi na trg tehničnih delov, kjer se iz rondic izdelujejo tehnično zahtevni izdelki predvsem za potrebe avtomobilske in elektro panoge. Izdelujemo okrogle rondice z luknjo ali brez. Glede na potrebe kupca so lahko ravne ali bombirane (konično ali sferično). Rondice, ki jih lahko ponudimo kupcu, so debele od 3 mm do 11 mm. Vse so mehko žarjene in površinsko obdelane. Smo edini proizvajalec rondic na svetu, ki lahko ponudi tri različne vrste površinske obdelave: peskanje, vibriranje in bobnanje. Rondice lahko zapakiramo v standardne škatle s kapaciteto 25 kg ali v večje pakirne enote, kot so na primer plastični zaboji ali vreče s kapaciteto 500 kg in več.

Rondele so diski s premerom od 80 mm do 225 mm in debelino od 2 mm do 10 mm. Ponujamo rondele z nosovi ali brez. Vse rondele so zaradi postopka žarjenja nemastne in z izredno majhno toleranco nihanja debelin in ukrivljenosti. Proizvedene so namreč v skladu s strogimi zahtevami, ki veljajo za proizvodnjo ozkega traku, iz katerega so izsekane.
Proizvodnja rondelic poteka v skladu s standardi ISO 9001, ISO 14001 in ISO 18001. Veliko truda vlagamo v preventivo, zato je celotna proizvodnja računalniško podprta in nadzirana, kar nam omogoča temeljito vodenje proizvodnega procesa in pravočasno preprečevanje napak. Rezultat našega dela je kakovosten proizvod, posledica tega pa zadovoljen kupec.

Osnovne značilnosti rondelic

Ena izmed ključnih prednosti Taluma je razvojni potencial, ki smo ga razvili s skrbno načrtovanim in sistematičnim vlaganjem v tehnološko opremo in znanje zaposlenih. V Talumu se zavedamo, da moramo trgu ponuditi rondice, ki bodo predstavljale pomemben dejavnik pri izgradnji konkurenčne prednosti naših kupcev. Talum danes ponuja rondice iz naslednjih zlitin:

                      
-          Al 99,7% (1070 A)
-          Al 99,5% (1050 A)
-          AlMn 0,3 (3102)
-          AlMn 0,4 (3102)
-          AlMn 0,6 (3207)
-          AlMnMg (3105)

Mehanske lastnosti rondic iz posamezne zlitine:

Zlitina

Oznaka

Trdota (HB)

Rm (MPa)

Rp0,2 (MPa)

Raztezek (%)

Število zrn /mm2

Al 99,7

A7

18.5

70

34

42

60 - 100

Al 99,5

A5

19.5

75

37

41

60 - 100

AlMn0,3

M3

22

75

43

40

20 - 30

AlMn0,4

M4

23.5

76

46

37

30 - 35

AlMn0,6

M6

27

92

55

38

30 - 60

AlMnMg

T5

27

94

50

28

35

 

Kupcem pomagamo pri izbiri najustreznejše zlitine iz obstoječega programa, na podlagi zahtev in trendov trga pa skupaj z našimi kupci raziskujemo in razvijamo nove, še konkurenčnejše rondice.

Vse podrobnosti o razpoložljivih dimenzijah, oblikah in debelinah Talumovih rondic in rondel
so navedene v seznamu orodij:

Rondele (PDF)

Rondice brez luknje (PDF)

Rondice z luknjo (PDF)

Osnovne lastnosti Talumovih rondic in rondel najdete v spodnjih prodajnih specifikacijah:

Prodajna specifikacija za rondice (PDF)

Prodajna specifikacija za rondele (PDF)

 

Smo ponosen dobavitelj kupcem


in seveda še mnogim drugim.


V Talumu se s proizvodnjo rondelic ukvarjamo že vse od leta 1980. V več kot 35 letih smo pridobili neprecenljiva znanja, zaradi katerih smo skupaj s kontinuiranimi vlaganji v rast in razvoj proizvodnje rondic postali eden najpomembnejših in tehnološko najnaprednejših proizvajalcev rondic na svetu.

Rondelice so precizno izdelane plošče iz primarnega aluminija, ki jih izsekujemo iz lastno proizvedenega  ozkega traku, s čimer popolnoma nadziramo kakovost končnih izdelkov.

 Proizvodnja ozkega traku

Smo edini evropski proizvajalec rondic z dvema enotama za proizvodnjo ozkega traku. To krepi naš razvojni potencial ter omogoča prilagodljivost proizvodnje in ponudbo kratkih dobavnih rokov našim kupcem.

Rezultat vloženega truda, znanja in izkušenj je razvoj novih zlitin, ki nudijo našim kupcem velike prednosti v primerjavi z uporabo rondic iz standardnih zlitin. Za podrobne informacije nas lahko pokličete ali nam pišete.
Izsekovanje rondelic

Za izsekovanje rondic in rondel iz kolutov ozkega traku uporabljamo šest visoko zmogljivih in natančnih izsekovalnih naprav. Izsekovalna orodja izdelujemo v okviru skupine Talum. Organizirano imamo lastno orodjarno z več kot 30-letnimi izkušnjami v proizvodnji izsekovalnih orodij. Za izsekovalna orodja uporabljamo le najkakovostnejše materiale, za izsekovanje pa vrhunske izsekovalne enote, kot sta Brudererjeva in Schulerjeva. Vse to nam omogoča izpolnjevanje strogih zahtev kupcev, široko paleto dimenzij, prilagodljivost in zanesljivost proizvodnje ter ponudbo kratkih dobavnih rokov.
Žarjenje

V proizvodnji rondelic razpolagamo s štirimi žarilnimi agregati. Vpliv žarjenja na rondice poteka v dveh fazah.
V prvi fazi žarjenja zgori izsekovalno olje, v drugi fazi pa se spremenijo mehanske lastnosti, kar naročniku omogoča lažjo predelavo.
Površinska obdelava

S površinsko obdelavo povečamo hrapavost površine rondelice. To omogoča kupcu optimalen nanos premazov za enakomernejši tok materiala pri protismernem iztiskovanju.
Smo edinstveni proizvajalec rondelic na svetu. Kupcu namreč lahko ponudimo vse površinske obdelave, ki jih trg zahteva, to pa so peskanje, vibriranje in bobnanje.
Pakiranje in skladiščenje rondelic

Pakiranje rondic poteka na sodobni pakirni liniji. Rondice polnimo v kartonske škatle po 25 kg in jih zlagamo na palete. Vsaka škatla je označena s podatki o vsebini in številko šarže za lažjo sledljivost. Škatle z rondicami na paleti so prekrite s PE-folijo in ovite z elastično folijo, kar preprečuje vdor vlage med skladiščenjem in transportom. Vsaka paleta je označena s podatki o izdelku in s črtno kodo, ki je prilagojena zahtevam kupca in mu omogoča enostavno in praktično evidentiranje prejema blaga.

Rondele zlagamo na paleto v stolpiče. Dno, vrh in zunanje stene palete so zaščiteni s kartonsko oblogo, paleta pa je povezana in zaščitena z elastično folijo za preprečevanje vdora vlage. Vsaka paleta je prav tako označena s podatki o izdelku in s črtno kodo, ki je prilagojena zahtevam kupca in mu omogoča enostavno in praktično evidentiranje prejema blaga.

Rondelice skladiščimo v moderniziranem regalnem skladišču, kjer je na razpolago več kot 1.200 paletnih mest. Skladišče omogoča pregledno upravljanje palet in učinkovit postopek nakladanja na kamion.